Sommige gebruikers/kijkers hebben problemen om via de kleurenbalken van ’t Trefpunt naar onderliggende pagina’s te surfen. Via Google heeft Jan H. onderstaande info ontdekt en op die site het stappenplan gevonden om Microsoft VM te installeren. Na installeren kon Jan alle pagina’s perfect aan.

Als bij een gebruiker Microsoft VM (of Java, maar dat schijnt niet bij iedereen te werken) al werkt kun je onderstaande pagina niet direct aan.

Ga naar http://www.sv-leones.nl/index.asp?PL=downloads/JavaVM/InstallJava.htm

 , klik links in het menu Home aan en scroll helemaal naar beneden. Daar staat de regel klik hier als u aan de linkerzijde geen menu ziet. Dan krijg je onderstaand bericht en door het stappenplan te volgen kun je de juiste software downloaden.

 

 

U ziet geen menu?

 

Bezoekers die Windows XP gebruiken kunnen problemen ondervinden met bepaalde websites omdat er zaken niet werken of niet getoond worden (het menu op deze site bijvoorbeeld).

Het probleem is het volgende:
Microsoft
heeft besloten om bij het uitbrengen van Internet Explorer 6 (standaard meegeleverd bij Windows XP) een aantal deelprogramma's (plug-ins, ...) niet meer op te nemen.
Eén van die onderdelen is de JAVA VIRTUAL MACHINE (JVM), een onderdeel om bepaalde toepassingen (animaties, menu's, spelletjes ...) in webpagina's te besturen.
Sun Microsystems, de ontwerper van de programmeertaal Java (waarmee die toepassingen geschreven worden), heeft daarom een rechtszaak aangespannen tegen Microsoft.
Microsoft levert de JVM nu niet meer mee en het is ook niet meer mogelijk om deze bij Microsoft te downloaden.

Die JVM werd wel meegeleverd bij vorige versies van Internet Explorer en Windows. Met die vorige versies zijn er geen problemen om webpagina's met Java-toepassingen correct te tonen of uit te voeren.
Heel wat bedrijven, organisaties, instellingen en verenigingen maken al jaren gebruik van die Java-toepassingen om hun website wat extra animatie en dynamiek mee te geven.
Om deze webpagina's dus ook via Internet Explorer 6 onder Windows XP correct te kunnen bekijken, moet men Internet Explorer uitrusten met JVM door die te downloaden en te installeren.

Klik hier voor een stappenplan om de JVM te downloaden en te installeren.

Klik hier om terug te gaan.

 

 

Waarschijnlijk zullen meer mensen last hebben van dit probleem, wat hiermee naar aller waarschijnlijkheid is opgelost.. 

Dank je wel Jan Hoeijmakers voor de aangedragen oplossing.

 

 

Voor eventuele reacties:

voor reacties: trefpunttienray@hetnet.nl